Hem » Trumset » Ludwig » Ludwig's USA-serier

Ludwig's USA-tillverkad serier finns i mängder av olika storlekar, finishar & varianter.
Dessa beställs i regel efter kundens önskemål & är custombeställningar.

Här kan du kolla in vad det finns för olika valmöjligheter...

Maila oss en spec på just ditt drömset så återkommer vi med pris & leveranstid.
Maila på: info@slagverkskompaniet.se

Du kan beställa samtliga Ludwig's USA-serier genom oss.

Legacy Mahogany


Med Legacy Mahogany går Ludwig tillbaka till rötterna med en stomme i tre lager, "Mahogany/Poppel/Mahogany" med 1/4" tjocka solida Reinforcment Rings i Maple. Denna trumma producerar ett klassiskt sound med mycket värme & en behagligt ton. Ett gammalt Ludwig men nytt kan man säga...

 

Legacy Maple


Även med Legacy Maple blickar Ludwig bakåt till deras sk. "Golden Era" med ännu en 3-lagersklassiker, "Maple/Popel/Maple" även här med en 1/4" tjocka solida Reinforcment Rings i Maple. Denna trumma ger ett klassiskt varmt Ludwig-sound men mera kontrollerade övertoner & ett mera distinkt sound än Mahogany-modellen. Klassiska rockburkar!

 

Classic Maple


I Classic Maple-serien möter klassisk look en modernare stomme med en sjulagers trumma i 100% lönn. Detta ger fläsk, ton, värme & volym. Vill du ha den klassiska Ludwig-looken men ett något modernare rocksound, då är denna serie den du ska välja.

 

Club Date


Med Club Date-serien har man tagit klassiska Ludwig-detaljer & moderniserat dom lite, det klassiska centrerade stämhuset har fått ett lite nytt & modernare utseende man har använt bent & bestlag som för tankarna långt tillbaka i tiden men gett dessa en kvalité & funktion som matchar dagens behov. Stommen med en helt rund fasning är en sjulagersstomme med två lager lönn, tre lager poppel & två lager lönn. Dessa trummor ger ett sound med mycket botten & en mjuk attack.

 

Vistalite


Ludwig's akryltrummor Vistalite behöver väl kanske inte någon närmare presentation.... 70-talsfavoriten är tillbaka med en bättre stomme & bättre hardware än tidigare, så nu klarar denna serie hårda tag, långa turnéer & ändlösa jam...

 

Keystone X

Keystone X är det moderna tillstottet i Ludwig-familjen med en klassisk men ändå modern look för denna serie Ludwig-andan vidare till yngre generationer där volym, attack & punch är viktiga ingredienser för att hitta det ultimata trumsoundet. Keystone X-serien har en trelagersstomme med Ek/Lönn/Ek & en modern lite brantare fasning. Perfekt set till den moderna rocktrummisen. 

Produkter