Hem » Cymbaler » Zildjian » crash » Zildjian Kerope

Zildjian Kerope

Artikelbilder: Antal: Pris: Benämning:
4 862 SEK

18" Zildjian Kerope
5 313 SEK

19" Zildjian Kerope
5 489 SEK

20" Zildjian Kerope
5 373 SEK

20" Zildjian Kerope Medium *
6 413 SEK

22" Zildjian Kerope
6 617 SEK

22" Zildjian Kerope Medium

Produktbeskrivning

Zildjian Kerope (uttalas: Ke rop) är det senaste tillskottet i K-familjen.

Dessa handgjorda cymbaler ser ut som de låter - rika, mörka och komplexa.

Påminner starkt om cymbaler från 50-talet och 60-talet men ändå distinkt, modernt och relevant för dagens musik. De har fått dess namn från Kerope Zildjian, som ledde företaget över en av de mest sägenomspunna perioderna i Zildjian historia. Från 1865 fram till sin död 1909 i Konstantinopel, utvecklade Kerope det klassiska K. Zildjian soundet som är så eftertraktat av världens bästa trummisar. Till minne av Kerope’s bidrag till utvecklingen och  hans djupa engagemang för hantverk introducerar Zildjian en serie cymbaler som

omfattar 14 "och 15", hi-hats, samt 18 ", 19", 20 "och 22" modeller. Märk väl att Kerope inte har definierats som ”crash” eller ”ride”, ”thin” eller ”medium”, etc, utan Kerope har faktiskt alla dessa egenskaper. Istället är varje cymbal märkt i dess exakta vikt på undersidan av cymbalen. Definitionen bestämmer ni själva….

Medium-modellen är tyngre & har mera kropp & ett distinktare sound än den "vanliga" Kerope-modellen.

Mer information

Dokument (0)

Andra varor från samma varugrupp

  • I som i Ilham, det Turkiska ordet för inspiration.I Family-serien är ett otroligt bra alternativ för dej som spelat ett tag & vill ta nästa kliv upp mot ett bättre & roligare sound.Bra sound gör övningen roligare, det ger inspiration! 
    fr 875 SEK
  • Helt magiskt mörka, snabba & trashiga crashar med Zildjians speciella "Cluster-hamring" som ger ett helt unikt & skönt trashigt sound i cymbalerna! 
    fr 3 421 SEK