Hem » Digitalt » fotcontrollers » Roland KT-10 - Kicktrigger

Roland KT-10 - Kicktrigger

Artikelnamn: Roland KT10 - Kicktrigger
Artnr: KT-10
2 250 SEK

Produktbeskrivning

Hög spelbarhet i en integrerad, ljuddämpad design

KT-10 är en "tyst" baskicktrigger för V-Drums ljudmoduler och annan elektronisk percussion baserad på en ny innovativ teknologi från Roland där en autentisk känsla och spelbarhet kombinerats med en mekaniskt dämpad konstruktion. Denna allt-i-ett design ger en snabb och lättrörlig respons. En unik "bakvänd" triggermekanism gör inte bara pedalen kompakt till sin storlek uan också mycket tystare än en kick-pad som spelas med en standard bastrumpedal med klubba. Med sitt kompakta yttre passar KT-10 utmärkt t.ex. bredvid en akustisk bastrumpedal i ett hybridtrumset. Den passar också perfekt när man vill expandera möjligheterna med en SPD-multipad eller en HPD-20 HandSonic. Naturligtvis fungerar KT-10 perfekt också med valfritt V-Drum set tack vare sin goda spelkänsla, låga akustiska ljudnivå och höga portabilitet.

 • Allt-i-ett kick trigger pedal med ljuddämpande mekanisk konstruktion
 • Innovativ bakåtriktad triggmekanism med autentisk spelkänsla i en kompakt design
 • Extremt tyst mekanik, perfekt för hemmabruk när man vill spela på sina V-Drums utan att störa sin omgivning
 • Producerar uppskattningsvis 75% mindre mekaniska störningsljud i rummet än en Roland KD-9 kick pad spelad med en standard bastrumpedal med klubba (baserat på Rolands egna tester)
 • Tar upp liten golvyta och har en låg profil vilket gör den mycket lämplig för användning i hybridsammanhang, med ett akustiskt/elektroniskt trumset eller percussion-uppsättning
 • Passar till alla Rolands trumprodukter med 1/4" tele triggingångar, inklusive TM-2 Triggmodul, V-Drums TD-moduler, SPD-multipads och HandSonic HPD-20
 • Solid konstruktion, hög spelbarhet och en attraktiv design
 • Ställbar returfjäder och flyttbara vikter gör att spelkänslan kan justeras
 • Mix In-jack gör att två KT-10 kan kopplas samman
EN TYST KICKTRIGGER-PEDAL FÖR ATT SPELA V-DRUMS HEMMA

En av många orsaker till att trummisar uppskattar sina V-Drums är förstås möjligheten att kunna koppla in hörlurar och spela tyst, utan att störa andra, något som är omöjligt med akustiska trummor. Men, även om V-Drums nätskinnspads är nästan helt akustiskt tysta producerar en bastrum-trigger med standard bastrumpedal/klubba ett klart hörbart ljud när man spelar. Om detta är ett problem på den plats man spelar eller övar så är KT-10 ett mycket bra alternativ. Tack vare en dämpad, bakvänd design är KT-10 omkring 75% tystare i det aktuella rummet (baserat på Rolands egna tester) medan spelbarhet och känsla fortfarande är på topp. KT-10 passar alla V-Drums produkter som har separata 1/4" triggingångar.

PERFEKT ALTERNATIV I ETT HYBRIDSET ELLER MED ROLAND E-PERCUSSION

KT-10 tar upp minimalt med golvutrymme och tar mycket mindre plats på golvet än en standard bastrumtrigger med pedal. Därför passar den utmärkt tillsammans med andra pedaler i ett s.k. hybridset, där man kombinerar akustiska och elektroniska komponenter. Rolands TM-2 triggmodul är en perfekt partner för sådana hybridändamål, med inbyggda ljud och ingångar för olika typer av Roland-pads, pedaler och triggrar, inklusive KT-10. Samma KT-10 är också perfekt för att expandera Rolands percussion-produkter, så som SPD-SX samplingspad, Octapad SPD-30 och HandSonic HPD-20. För att ansluta KT-10 till en Roland-produkt krävs bara en enda kabel.

STÄLLBAR OCH EXPANDERBAR

KT-10 kan ställas in för att passa ens personliga spelstil. Pedalens respons kan förändras genom att flytta eller ta bort vikter i klubbmekanismen och genom att flytta returfjädern till olika positioner kan man öka förspänningen. Dessutom har KT-10 ett Mix In-jack till vilken man kan ansluta ytterligare en KT-10 så att man får en dubbelpedal.

Mer information

Dokument (0)

Andra varor från samma varugrupp

 • Att spela trummor hemma kan vara ett problem. Traditionella akustiska trummor är inte praktiska för att spela kvällar och nätter och många elektroniska trumset stör (även med hörlurar) på grund av att pedalernas uppbyggnad gör att de låter. Rolands nya FD-9 hi-hat controller pedal är det smarta sättet att ta ner decibeltalen. Designad för ultratyst spelande i hemmet, är den utrustad med en patentsökt länkmekanism ...
  Art nr. FD-9
  1 925 SEK
 • Hi-hatcontroller som funkar till Yamha's moduler.
  Art nr. HH65A
  999 SEK
  ( 1 059 SEK)